Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
No widze ze chyba jestes dobitnym przykladem takiego porodu przez to imadlo hmm beauty.a jak sa w tobie takie madrosci to z pewnoscia tez wiesz ile zlego moze dac cesarka dla dziecka i matki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
wera1517 napisał:
to z pewnoscia tez wiesz ile zlego moze dac cesarka dla dziecka i matki

Werka, czy Ty zdajesz sobie sprawe,
ze "cesarka" to jedyna opcja NAJLEPSZA
dla Dziecka i Matki?

Powiklania? A i owszem sa,
kiedy trafia sie do PARTACZA "lekarza".

Ale to tymasz rozum i PIENIADZA!!!

Skoro ktos potrafi np. dobierac "buty",
"fryzury", "podpaski" czy "tipsy"?

No ale tego od czego zalezy CALE ZYCIE DZIECKA,
to juz niech decyduje "loteria imadla"????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
Nie, lepiej żeby zadecydowało widzimisię mamusi i lekarza. Jeśli jeszcze nie zauważyłaś za poród w terminie uważa się ten między 38 a 42 tygodniem ciąży. Zaczyna się on sam, kiedy dziecko jest gotowe, a cesarkę sobie ustawiasz "na oko" bo 5 lekarzy stwierdziło, że dziecko już jest dobrze rozwinięte, tylko skąd mogą to wiedzieć na 100%? i o ile jest to takie cudowne i dla matki i dla dziecka o tyle zdarzają się przypadki (jak np u mojej cioci) kiedy mała urodziła się nie oddychając bo płucka nie rozwinęły się do końca. I panika bo nie było wiadomo czy przeżyje. Jak się później okazało, powinna się urodzić przynajmniej 2 tygodnie później. Ale wcześniej wszystko było sprawdzone i nie powinno być żadnych komplikacji. Tylko na zapewnieniach, że nie powinno, się skończyło.

Także proszę Cie bardzo daj sobie spokój z tą propagandą, bo prawda jest taka, że i w przypadku naturalnego porodu i cesarskiego cięcia ryzyko powikłań istnieje i w obu przypadkach dużo zależy od lekarza i położnej. Wybór należy do przyszłej matki.

A podyskutować sobie możemy, orientuje się w temacie lepiej niż Ci się zdaje bo tak się składa, że wśród moich najbliższych jest położna i to bardzo chwalona wśród pacjentek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
sue135 napisał:
Nie, lepiej żeby zadecydowało widzimisię mamusi i lekarza. Jeśli jeszcze nie zauważyłaś za poród w terminie uważa się ten między 38 a 42 tygodniem ciąży. Zaczyna się on sam, kiedy dziecko jest gotowe, a cesarkę sobie ustawiasz "na oko" bo 5 lekarzy stwierdziło, że dziecko już jest dobrze rozwinięte, tylko skąd mogą to wiedzieć na 100%? i o ile jest to takie cudowne i dla matki i dla dziecka o tyle zdarzają się przypadki (jak np u mojej cioci) kiedy mała urodziła się nie oddychając bo płucka nie rozwinęły się do końca. I panika bo nie było wiadomo czy przeżyje. Jak się później okazało, powinna się urodzić przynajmniej 2 tygodnie później. Ale wcześniej wszystko było sprawdzone i nie powinno być żadnych komplikacji. Tylko na zapewnieniach, że nie powinno, się skończyło.
Sue, jakie "widzimisie"? To tylko ignorant tak moze myslec.

A dziecko jest "gotowe", kiedy diagnostyka to potwierdzi
a nie wtedy kiedy "termin" wskazuje!!!

Termin to tylko orientacyjne dane "dla meza jelenia"!!!

O prawdziwym "wieku plodu" i ......
TATUSIU, decyduje USG,
Moja Kochana!

Ciaza i Porod to wbrew pozorom
jedne z NAJWAZNIEJSZYCH fenomenow w zyciu CZLOWIEKA!

Tragiczne jest to, ze Dziewczyny podchodza do tego,
jak do "wizyty w markiecie".

Zupelny brak logicznego myslenia
i owczy ped "biedronkowca pospolitego".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
O wieku plodu decyduje termin ostratniej miesiaczki, a nie USG, bo kazde dziecko rozwija sie inaczej. W jednym przypadku plód w 16 tygodniu ciazy moze miec 13cm, a inny 17cm. A wybieranie cesarki bardziej przypomina wizyte w supermarkecie. I mowie to ja- mama dwoch corek urodzonych przez CC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
nic dodać nic ująć

a do Ciebie beauty, tylko ignorant może zapomnieć o tym, że poród naturalny zaczyna się sam i nikt go nie wywołuje, więc dziecko jest gotowe kiedy JEST GOTOWE, a nie kiedy diagnostyka wskazuje, bo maszyny i ludzie w tym świecie nieomylne/ i z tego co mi wiadomo nie są. a termin jeśli nie przeczytałaś ze zrozumieniem może być rozpięty na miesiąc (38-42 tygodnie) i jedno dziecko przyjdzie na świat w 38 a inne w 41. Wszystko zależy od tego w jakim tempie się rozwija a na to ma wpływ wiele czynników.
A USG o wieku płodu może decydować mniej więcej do 12 tygodnia ciąży, bo tyle wg badań każde dziecko rozwija się w tym samym tempie. Później moja droga jak już wyżej napisano jest różnie.

Mam nadzieję, że w przyszłości wszystko ułoży się po Twojej myśli i cesarskie cięcie spełni Twoje oczekiwania, a jedyne na czym aktualnie potrafisz się skupić, czyli biedronkowca pospolitego, zastąpi prawdziwa radość z oczekiwania na dziecko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
sue135 napisał:
nic dodać nic ująć

a do Ciebie beauty, tylko ignorant może zapomnieć o tym, że poród naturalny zaczyna się sam i nikt go nie wywołuje, więc dziecko jest gotowe kiedy JEST GOTOWE, a nie kiedy diagnostyka wskazuje, bo maszyny i ludzie w tym świecie nieomylne/ i z tego co mi wiadomo nie są. a termin jeśli nie przeczytałaś ze zrozumieniem może być rozpięty na miesiąc (38-42 tygodnie) i jedno dziecko przyjdzie na świat w 38 a inne w 41. Wszystko zależy od tego w jakim tempie się rozwija a na to ma wpływ wiele czynników.
A USG o wieku płodu może decydować mniej więcej do 12 tygodnia ciąży, bo tyle wg badań każde dziecko rozwija się w tym samym tempie. Później moja droga jak już wyżej napisano jest różnie.

Mam nadzieję, że w przyszłości wszystko ułoży się po Twojej myśli i cesarskie cięcie spełni Twoje oczekiwania, a jedyne na czym aktualnie potrafisz się skupić, czyli biedronkowca pospolitego, zastąpi prawdziwa radość z oczekiwania na dziecko.

Sue, prawisz komunaly z tym: "dziecko jest gotowe"!

O wieku plodu jak juz pisalam descyduje termin zaplodnienia.
Zadne tam "terminy miesiaczki"

Jak sama slusznie zauwazylas rozwoj plodu
moze pozniej isc w "roznych kierunkach".

Dlatego powinno sie scisle kontrolowac co sie dzieje
i wybrac optymalny momement do "ciecia".

Twoja naiwna wiara w "nature" doprowadza czesto
wlasnie do tego, ze RODZA SIE UPOSLEDZONE dzieci,
ktore pozniej zasila populacje "biedronkowcow pospolitych".

Ciecie ma ochraniac przed "imadlem"
oraz np. przed PRZENOSZENIEM "zygotki".

Znajomi lekarze twierdza, ze jest wielu nieudacznikow,
ktorzy nie potrafia nawet prawidlowo ocenic wieku plodu.

Czesto i gesto KOBIETY OSZUKUJA
swoich lekarzy i "facetow"
odnosnie terminu ostatniej miesiaczki!!!

Druga sprawa to ZNANY FAKT, ze
"miesiaczka" czyli krwawienie wystepowac moze
w czasie ciazy, co doprowadza do powaznych pomylek.

Oczywiscie DOBREGO LEKARZA sie nie oszuka,
podobnie uniknie on pomylki w terminie,
gdy wystapi "nadprogramowa miesiaczka".

BTW
Jesli mamy dyskutowac to nie bedziemy skakac
od problemu do problemu. Proponuje najpierw
rozkminic mit na temat wieku plodu
i "cudownej" samoregulacji terminu porodu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
dzis rano o 5.37 przyszedl na swiat moj synek. Tydzien przed terminem jak juz bede w domku i miala chwilke opisze co i jak. Natanek 50cm, waga 3960
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Gratulacje dla mamy Natana Ja tez urodzilam tydzien przed terminem Synus Maciej przyszedl na swiat 28.07. o godz.23.44 ...3975 i 52 dlugi Pozdrawiam mamusie .. Bogunia juz jestes po czy jeszcze w domku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Ka. Zet.
(maja175)
Wiking
Gratulacje Dziewczyny!
Dużo zdrówka dla Was i Waszych Dzieci! Czekamy na świeże relacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj